Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Lammebov




Lammebov i citronsauce

Antal 4 pers.                                  

Ingredienser:

 

Udbenet lammebov 800 gram

Vand ¾

Salt 1 tsk.

Hvid peberkorn 6 Stk.

Laurbærblade 2 Stk.

Citron ½

Gulerødder 2 Stk

Porre 1 stk

Marizena el hjemme lavet roux 1 spsk.

Fløde ½ dl

Citron saft 1 spsk

Kartofler 5oo gram

Dild ½ dl fint hakket

 

Fremgangsmåde

Lammeboven lægges i en lille gryde og vand hældes ved, så det dækker. Boven bringes i kog. Salt, peber og laurbærblad tilsættes. Citronen skrælles tyndt og skrællen kommes i gryden sammen med gulerødder og porre skåret i mindre stykker.

Lammeboven skal små simre under låg i 1-1 1/4 time, til den er mør. Boven tages op og pakkes i folie, så den holder sig varm.

Suppen sies og koges ind uden låg, til ca. halvdelen er tilbage. Jævnes med af med marizena el roux udrørt i fløde og smages til med citronsaft, salt og peber.

Kartofler kog dem i en gryde i ca 15 til 20 min og hæld vandet fra og vend dem i det frisk hakket dild


Boven skæres i skiver og serveres med saucen.

Besøg  
259933