Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Citron Brød




 

Citron Brød

 

Antal 6 pers

 

Ingredienser

 

Smør 25 gram

Letmælk 1 dl

Hvedemel 3 1/2 dl

Gær 1 pakke

Groft salt ¼ tsk.

Sukker ¼ dl

Æg1 stk.

Reven Citronskal 1 tsk.

 

Fremgangsmåde:


Varm smør og mælk sammen i en gryde, til smørret er smeltet. Fjern gryden fra blusset. Bland 1/3 af melet, gær, salt og sukker i en stor skål. Pisk den varme mælkeblanding i og tilsæt æg og reven citronskal i. Pisk dejen godt. Rør 1 dl mel mere i, og fortsæt med at tilsætte mel, til dejen har en passende konsistens.

Læg dejen på et bord gerne med lidt mel på, og ælt den godt, til den er blød og elastisk.

Placér dejen i en skål, dæk skålen til og lad den hæve i 40 min, tag så dejen og rul den ud til et franskbrød el lign, og lad den efter hæve på en bageplade i ca. 30 min, bag derefter brødet af ved 180 grader i 15 min.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besøg  
248710