Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Bagels




 

Bagels

 

Antal 4 pers

 

Ingredienser

 

Gær 50 gram

Vand 2 ½ dl

Olie gerne rasp el solsikke olie 3 spsk.

Groft salt 1 tsk.

Æg 3 stk.

Hvedemel 650 gram

 

 

Fremgangsmåde:



Gæren smuldres ud i en skål og røres sammen med vandet. Tilsæt derefter olie, salt og 2 stk. æg og ælt så meget mel i, at dejen bliver smidig. Dæk skålen til med film eller et klæde og lad dejen hæve i 30 minutter på et lunt sted.

Ælt dejen på et mel drysset bord. Del den i 16 stykker og tril dem til ca. 15 cm. lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender. Fugt den ene ende med lidt vand og sæt pølserne sammen til ringe. Klem enderne godt sammen.

Tag så noget vand i en pande el en gryde og lad det koge op. Læg et par ringe i ad gangen og kog dem i ca. 1-2 minutter. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Tænd ovnen på ca. 210 grader

Læg de forkogte ringe på en smurt bageplade, eller brug bagepapir. De pensles med 1 stk. æg, og bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Afkøler på en bagerist.

 

 

 

Besøg  
252134