Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Muslinger med hvidløg




Muslinger med hvidløg

Antal 2 pers.

Ingredienser: 

½ spsk. Olie

1 ¼ dl rasp

1 spsk. Frisk hakket el tørret timian

salt/ peber efter behov

500 gram muslinger

en halv citron

50 gram smør

1 fed hvidløg

1 gulerod i fine tern

5 dl vand

 

Fremgangsmåde:

Varm olien op i en gryde, når olien er varm til sæt så raspen lad det svitse lidt af under omrøring ved lav varme, indtil det er gyldent. Tilsæt så de fint hakkede timian el de tørrede, og guleroden, og lad det står ved svag varme i et par min, hæld så smørret i og et fint hakket hvidløg og tag det så af, og  krydder det hele med lidt salt og peber. Vask så muslingerne og fjerne det værste snavs som der er på dem læg dem i en stor gryde med en 5 dl vand og den halve citron lad det koge med låg på i en 7 – 8 min. Når de så er færdig kogt tag så muslingerne op af gryden og lad dem dryppe lidt af på et stykke køkken rulle, imens fjern dem som der ikke har åbnet sig de skal bare smides ud, det er nemlig tegn på at de ikke er gode. Fjerne så den skal fra dem der er gode og lade kødet ligge i den anden halv del, de lægges på et fad el to tallerkener, og overhældes med den ristede rasp, serveres straks efter velbekomme kan serveres med hjemme bagt flutes til.

 

 

Besøg  
244949