Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Svinemørbrad med parma




Fyldt svinemørbrad med Parma skinke.

 

Antal 2 pers.


Ingredienser:

 

1 stor afpudset svinemørbrad, ca. 300 g
salt og peber
ca. 60 g lufttørret skinke i skiver, fx Parma skinke
1 løg

Fyld
8 tørrede abrikoser
15 g valnøddekerner
1 spsk. honning
Salat
!/2 hjertesalat
2 tørrede abrikoser
1 appelsiner
1 moden pære
1 lille salatløg
20 g valnøddekerner
ca. 70 g rucola
Dressing
1 appelsin
1 tsk. olie

 

Fremgangsmåde:

Tilbehør4 skiver rugbrød Fjern sølvscenen på mørbraden, hvis ikke den er fjernet. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Giv mørbraden et snit på langs halvt igennem kødet. Krydr kødet med salt og peber.
Kom abrikoser, valnødder og honning i en hurtighakker og hak det til en ensartet masse. Læg skinkeskiverne på langs, så de overlapper en smule. Læg fyldet i snittet i mørbraden, og luk kødet sammen. Læg mørbraden nederst på skinkeskiverne og rul skiverne stramt om kødet.
Skær løget i tynde ringe og læg dem i en lille bradepande. Læg mørbraden - med samlingen nedad - oven på løgene.
Sæt kødet i en kold ovn. Tænd ovnen på 160 grader og steg kødet i ca. 35 minutter. Hvis der bruges stegetermometer, skal centrumtemperaturen i kødet være 65-70 grader. Tag mørbraden ud af ovnen og lad den køle af.
Bræk bladene af hjertesalaten. Skær abrikoserne i strimler. Skær enderne af appelsinerne. Skær skallen og den hvide hinde af med en skarp kniv. Skær appelsinfileterne ud med en skarp kniv. Gør det over en skål, så saften bliver

opsamlet. Skær pæren i både. Halver løget og snit det fint. Hak nødderne groft.

Vend hjertesalat, abrikos, appelsin, pære, løg, nødder og rucola sammen i en skål.
Rør appelsinsaft, olie, salt og peber sammen og vend dressingen i salaten

 

Besøg  
258443