Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Oksetornedos




Oksetournedos

 

Antal 2 pers.

 

Ingredienser.

 

2 stk. tournedos af oksemørbrad
1/2 løg
50g tørrede abrikoser
1 tsk. olivenolie
100g rucolasalat
25g peanuts
salt & peber
Den stærke:
1/2 squash
1/2 rød peberfrugt
2 forårsløg
1/4 rød chili
1 fed hvidløg
1 tsk. olivenolie
salt & peber
Den søde:
1/2 rødløg
1 nektariner
50g sukkerærter
10 cherrytomater
1 tsk. olivenolie
salt & peber
2 bagekartofler2 faste bøftomater

 

Fremgangsmåde.

skær abrikoser & løg fint. Varm en wok eller en sauterpande op 6 kom lidt olie i. kom først løg i & steg dem "klare". Kom så de snittede abrikoser i 6 lad dem stege med i 2 minutter. Så kommes rucola-salaten i 6 stegs forsigtig - skal stadig være sprød.
Til sidst tilsættes peanuts & der smages til med salt & peber.
 Skær squash & peberfrugt i små tern. Snit forårsløgene i små ringe, hak chili & hvidløg fint. Varm så en wok eller en sauterpande op & kom lidt olie i. kom først peberfrugt i & steg ternene ca. 1 min. Så kommes forårsløg. chili & hvidløg i steges yderligere 2 minutter. Til sidst kommes squash-ternene i & det hele steger yderligere 2 min. Smag til med salt & peber. Rødløg & nektariner skæres i små tern.
Sukkerærterne skæres i små stykker - lidt på skrå. Cherrytomaterne halveres. Varm så en wok eller sauterpande op & kom lidt olie i.
Steg først rødløg til de er blanke. Tilsæt så resten & steg yderlig 1 min.
Smag til med salt 6 peber.
Kartofler, tomater 6 løg skæres i skiver & lægges skiftevis taglagt i et smurt ovnfast fad, dryppes med olivenolie, tilsættes salt, peber & timian & bages i ovnen ca. 1 time ved 175º.Retten behøver ingen sauce, da alr tilbehøret er meget saftig.
Kødet: Tør kødet med køkkenrulle & steg det på panden til den ønskede tilberedning - rød, medium, gennemstegt.
Krydr med salt & peber & læg den valgte garniture på midten af tallerken & placer tournedosen oven på. ad kødet hvile 5-10 min inden servering.

 

 

Besøg  
248972