Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Svinemørbrad med tranebær




Svinemørbrad fyldt med tranebær

 

Antal 2 pers.

 

Ingredienser.

 

1 svinemørbrad (ca. ½ kg.)
50 g bacon i strimler
½ æble
2 kviste timian
1/4 dl soltørrede tranebær
1/4 dl hakkede valnødder
Salt og peber
Bomuldssnor
Smør til stegning
2 dl æblecider
2 dl Oscar kalveboullion
2 kviste timian
hvedemel til jævning
100 g bacon i strimler
1½ æble
citronsaft
1 bk. salat (f.eks. roccula)
1 håndfuld soltørrede tranebær
1/4 dl. grofthakkede valnødder
1 spsk. valnøddeolie
1 spsk. hvid balsamico
salt og peber

 

Fremgangsmåde.

Afpuds svinemørbraden. Steg baconstrimlerne, æble i tern og timian et kort øjeblik. Tilsæt tranebær og valnødder og krydr med salt og peber.
Flæk mørbraden på langs og fyld den med æbleblandingen. Luk mørbraden sammen og sno bomuldssnor stramt omkring.
Bring 2 dl. kalveboullion i kog.
Brun mørbraden i lidt smør. Krydr med salt og peber og kom æblecider, kalveboullion og timian ved. Lad det simre 20 minutter ved svag varme under låg.
Steg baconstrimlerne til salaten sprøde og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Skær æblerne i tynde både og dryp med citronsaft. Bland salaten med bacon, æble, tranebær og valnødder.
Tag mørbraden op efter de 20 minutter og lad den hvile tildækket i 10 minutter.
Si stegeskyen og skum fedtet fra. Jævn med hvedemel og smag til med salt og peber. Ønskes en sauce i stedet for en sky, kan mængden evt. fordobles.
Pisk valnøddeolie og balsamico sammen og smag dressingen til med salt og peber.
Fjern bomuldssnoren lige så forsigtigt fra mørbraden. Hæld dressingen over salaten og server sammen med kogte kartofler (eller andet), cidersky og skiver af fyldt mørbrad.

Besøg  
256104