Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Focaccia




 

 

Focaccia

 

Antal 4 pers

 

Ingredienser

 

Gær 50 gram

Vand 2 ½ dl

Oliven olie 2 spsk.

Hvedemel 350 gram

Groft salt 1 tsk.

Purløg Fint hakket 2 spsk.

Timian 1 spsk.

Rosmarin 1 spsk.

Hvidløg 1 fed

Sorte oliven 5 stk.

 

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet (det skal være lunkent). Rør olivenolien i.

Tilsæt halvdelen af melet og saltet og rør til dejen er jævn. Kom de hakkede krydderurter i, som brødet skal indeholde, og resten af melet til dejen ikke klistrer mere.

Ælt dejen godt igennem på et mel bestrøget bord i ca. 10 minutter, smør en skål med olie og kom dejen heri. Skålen dækkes med film og dejen hæver til dobbelt størrelse ca. 2 timer på et lunt sted.

Del dejen i det ønskede antal brødportioner.

Læg dejen i form eller på plade med et viskestykke over og hæv igen ca. 45 minutter. Prik fordybninger i dejen med fingerspidserne og hæv igen i ca. 20 minutter.

Bag brødene ved 180 grader i 15-18 minutter, til de er gyldenbrune. Pensl med olivenolie og drys dem evt. med groft salt, lige efter at brødet er kommet ud af ovnen

 

 

 

 

 

Besøg  
244851