Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Ahornparfait




Ahornparfait

 

Antal 4 pers

 

Ingredienser:

 

Parfait

Fløde ½ Liter

Æggeblommer 5 stk.

Sukker 100 gram

Vanille marven fra en stang el 1 tsk. Vanille sukker

Hakkede valnødder60 gram

Ahornsirup 1 dl.

 

Creme Saucen

Mælk 3 dl

Kanel 1 tsk.

Brun farin 30 gram

Æggeblommer 2 stk.

Maizena 20 gram

Vanille ½ stang el 1 tsk.

 

Fremgangsmåde

 

Parfait:  
Pisk fløden til skum og sæt den til side (køligt). Ahornsirup varmes forsigtigt igennem med de hakkede valnødder og sukkeret. Tilsæt under piskning vanillen og æggeblommerne. Pisk over varme til massen bliver godt luftig. "Massen må ikke koge". Køl æggemassen ned og vend forsigtigt flødeskummet i. Desserten fryses i 8 cylindriske forme (kan laves af røret fra en køkkenrulle som beklædes med alufolie).

 

Cremesauce:
Mælken koges op sammen med kanel og vanille. Æggeblommerne røres sammen med maizenamel og brun farin i en gryde. Den varme mælk hældes ved æggemassen og koges forsigtigt igennem, til den bliver jævn.

 

 

 

Besøg  
250625