Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Valnødbrød




Valnødbrød

Antal 6 til 8 pers

Ingredienser

Vand 1/2 liter

Rasp olie 1/4 dl

Gær 50 gram

Salt gerne groft 1/2 spsk.

Hvedemel 600 gram

Rugemel 225 gram

Valnødder 50 gram

Fremgangsmåde:
 

Varm vand og olie op til det er lunkent. Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken. Tilsæt salt og mel. Gem lidt mel til udrulning. Rør dejen godt sammen og lad den hæve under et klæde i ca. 45 minutter.

Ælt dejen på et meldrysset bord til den er smidig og let at arbejde med. Tilsæt om nødvendigt mere mel.

Hak valnødderne. Ælt de hakkede valnødder ind i dejen, skær den i to stykker (pr. otte personer) og form dem til runde brød. Læg brødene på en eller to smurte bageplader. Rids brødene tre- fire steder med en skarp kniv. Drys lidt mel over og lad dem efterhæve under et klæde i 30 minuttter. Tænd ovnen på 200ºC.

Bag brødene på nederste rille i 30-40 minutter. Stænk dem med vand under bagningen, så får brødene en sprød skorbe og en fin, gylden farve.

 

Besøg  
259933