Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Gulerodsbrød




Gulerodsbrød

Antal 6 pers

Ingredienser

Vand 1/2 liter

Rasp olie 1/4 dl

Gær 50 gram

Salt gerne groft 1/2 spsk.

Sukker 30 gram

Hvedemel 700 gram 

Revet Gulerod 2 dl

Kardemomme 1/2 tsk.

Fremgangsmåde:
 

Varm vand, gulerod og olie op til det er lunkent. Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i væsken. Tilsæt salt, sukker, kardemomme og mel. Gem lidt mel til udrulning. Rør dejen godt sammen og lad den hæve under et klæde i ca. 45 minutter.

Ælt dejen på et meldrysset bord til den er smidig og let at arbejde med. Tilsæt om nødvendigt mere mel. 

Skær den i to stykker og form dem til runde brød. Læg brødene på en eller to smurte bageplader. Rids brødene tre- fire steder med en skarp kniv. Drys lidt mel over og lad dem efterhæve under et klæde i 30 minuttter. Tænd ovnen på 200ºC.

Bag brødene på nederste rille i 25-30  minutter. Stænk dem med vand under bagningen, så får brødene en sprød skorbe og en fin, gylden farve.

 

Besøg  
250625