Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Hvidløgs brød




 Hvidløgs brød


Antal 1 stk. ca til 4 til 5 pers

Ingredienser

15 gram gær
2 spsk varmt vand
4 dl hvedemel
1 tsk salt
2 spsk olivenolie
2 spsk mælk

Olivenolie
6-7 fed knust hvidløg
groft salt

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i det håndvarme vand.

Hæld mel og salt ned i en skål og tilsæt gæren, olie og mælk.

Ælt dejen godt sammen med hænderne - tilsæt mere vand, hvis det er nødvendigt - dejen skal være blød og smidig.

Læg dejen tilbage i skålen, dæk til med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter.

Forvarm ovnen til 250 grader.

Drys lidt mel ud på bordet og rul dejen tyndt ud.

Kom dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir og smør et tyndt lag olivenolie over dejen.

Fordel det knuste hvidløgsfed over dejen og drys med groft salt.

Bag den miderst i ovnen til den er blevet gylden.

Skæres i trekanter eller firkanter og serveres for eksempel til tunmousse.







 

Besøg  
244851