Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Gl. Kalvesteg




Gl. Kalvesteg

 

Antal 4 pers

 

Ingredienser

 

1 kg kalveinderlår

500 gram alm. Løg

500 gram champignons

50 gram smør

Groft salt

Sort peber

3 dl oksebouillon

2 dl fløde

2 dl mørk øl

Majsmel

vand

 

Fremgangsmåde:
Gnid kødstykket med salt og peber. Pil løgene og hak dem fint og rens champignonerne.

Smelt ca. halvdelen af smørret gyldent i en stegegryde. Brun kødet på alle sider. Tag det op. Brun herefter de hakkede løg.

Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt mørk øl og halvdelen af bouillonen. Lad kødet stege ved jævn varme ½ time. Vend det og steg yderligere ½ time, eller til det er færdigstegt. Skal stegen være hel gennemstegt, skal et stegetermometer vise 70ºC.

Steg halverede champignoner i resten af smørret i en lille gryde. Tag stegen op af gryden. Kom resten af bouillonen i sammen med fløden. Bring i kog og jævn saucen af med majsmel og vand til den bliver fin.

Skær kødet i ensartede skiver og anret det sammen med løg og champignoner. Servere retten med kogte kartofler og evt. kogte bønner..

Besøg  
256104