Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Nytårs Menu





Nytårs Menu

 

 

 

Forret

Rim saltet laks på bund af sprød salat jardinare og en kraftig creme verte serveret med hjemme bagt citron brød

 

Hovedret

Stegt unge hanebryst på bund af frisk pocheret pasta vendt med friske urter

serveret med en mild lime creme

 

Dessert

Kaffe mousse serveret med sprød nødde flage

 

 

 

 

Opskrift

 

Rim saltet laks på bund af sprød salat jardinare og en kraftig creme verte

 

Antal 6 Pers:

 

Ingredienser:

Fersk laks 600 gram

Citron peber 2 spsk.

Hvidvins eddike 2 spsk.

Citron saft 2 spsk.

Ice berg 1 stk.

Creme fraiche 3 dl

Frisk hakket dild, persille, purløg 2 dl

 

Fremgangsmåde

Tag laksen og læg den i et fad med kant og med skind siden ned af, hæld så citron saften og hvidvins eddiken ud over laksen og krydder den der efter med citron peberet, stil den på køl i 2 døgn.

Dressingen, creme verten tag creme fraichen og hæld i en skål sammen med 2 dl fint hakketkrydde urter, pisk det hele godt sammen, og smag cremen til med salt og peber

 

 

Opskrift

 

Citron Brød

 

Antal 6 pers

 

Ingredienser

 

Smør 25 gram

Letmælk 1 dl

Hvedemel 3 1/2 dl

Gær 1 pakke

Groft salt ¼ tsk.

Sukker ¼ dl

Æg1 stk.

Reven Citronskal 1 tsk.

 

Fremgangsmåde:


Varm smør og mælk sammen i en gryde, til smørret er smeltet. Fjern gryden fra blusset. Bland 1/3 af melet, gær, salt og sukker i en stor skål. Pisk den varme mælkeblanding i og tilsæt æg og reven citronskal i. Pisk dejen godt. Rør 1 dl mel mere i, og fortsæt med at tilsætte mel, til dejen har en passende konsistens.

Læg dejen på et bord gerne med lidt mel på, og ælt den godt, til den er blød og elastisk.

Placér dejen i en skål, dæk skålen til og lad den hæve i 40 min, tag så dejen og rul den ud til et franskbrød el lign, og lad den efter hæve på en bageplade i ca. 30 min, bag derefter brødet af ved 180 grader i 15 min.

 

 

Opskrift

 

Stegt unge hanebryst på bund af frisk pocheret pasta vendt med friske urter

serveret med en mild lime creme

 

 

Antal 6 Pers.

 

 

Ingredienser:

 

Ungehanebryster el alm. kyllingebryst

Frisk pasta gerne neutralt i smagen 500 gram

Fint hakket Basilikum, persille, timian, dild ca. 2 dl I alt

Smør 100 gram

1 stk. fint hakket løg

lime 2 stk.

sukker 1 dl

hvidvin 2 dl

fløde 2 dl

Maizena el kartoffel mel til jævningen af saucen

 

Fremgangsmåde:

 

Tag ungehane brysterne og steg dem af på en pande med lidt olie, de skal ca. have 3-4 min på hver side før de er nok, krydder dem med lidt salt og peber.

 

Tag frisk pastaen og kog det i ca. 1 til 2 min tag så og hæld vandet fra og put pastaen op i gryden igen sammen med smørret og de fint hakket krydde urter, og vend det stille og roligt rundt evt. smag til med salt og peber

 

Saucen, tag hvidvinen og lad det koge ned til det halve, tag så og tilsæt de fint hakket løg, sukker, fløden, og saften fra 2 lime af. Lad det stå og små koge i et par min derefter jævn så saucen af efter smag.

 

 

Opskrift

 

 

Kaffe mousse

 

Antal 4 pers

 

Ingredienser

 

Sukker 100 gram

Vand 2 dl

Kaffe pulver, frysetørret 6 spsk.

Husblas 6 stk.

Æggehvider 5 stk.

Fløde 5 dl

Æggeblommer 5 stk.

 

Fremgangsmåde:
Hæld sukker med vand og kaffe i en gryde. Tænd for blusset og bring det i kog. Lad det køle lidt af og smelt husblas i den lune kaffe sauce.

Pisk æggehviderne. Pisk fløden til skum.

Når kaffe saucen er afkølet til stuetemperatur, blandes æggeblommer, æggehvider og flødeskum. Fold det hele sammen med kaffesiruppen og læg på køl i 2 timer.

 

 

Opskrift

 

Nødde flager

 

Antal 4 pers

 

 

Ingredienser

 

Hakkede Hasselnødder 75 gram

Smør 75 gram

Flormelis 75 gram

Fløde 1 ½ spsk.

Mel 60 gram

 

Fremgangsmåde

 

Smelt smørret og opløs flormelis heri. Tilsæt de hakkede hasselnødder, mel og piskefløde. Massen bages i ovn ved 170 grader ca. 10 min.

Er gode til at have til desserter feks. som pynt el som en vaffel til is...

Besøg  
244851